t Tussenstation | Over Marleen

Marleen van HOUWELINGEN

Mijn naam is Marleen van Houwelingen-Buchner en ben gediplomeerd Remedial Teacher met een praktijk aan huis sinds 2008. Verder ben ik werkzaam als leerkracht in een SO+groep op de Bleyburgh te Sliedrecht.

Voordat ik in het onderwijs terecht kwam, heb ik veel gewerkt in de sector ‘Begeleiding en ondersteuning van kind en gezin met een handicap’. Ook heb ik jongvolwassenen begeleid bij het zelfstandig wonen.

Tijdens mijn werkzaamheden op school, maar ook thuis als moeder (4 kinderen) ben ik steeds bezig (geweest) mij te verdiepen in de behoeften van het individuele kind/ mens, door mee te voelen, te kijken, d.m.v. leren, lezen van boeken en het volgen van opleidingen en cursussen. Mijn ontwikkeling daarin gaat nog steeds verder.

Ik streef naar het bevorderen van het zelfvertrouwen van leerlingen. Het geven van positieve feedback vind ik essentieel in de begeleiding van kinderen met gedrags-, ontwikkelings- en/of leerproblemen.

Verder houd ik van openheid en eerlijkheid en zal altijd bepaalde gedachten en bevindingen met ouder(s) of school ventileren/ delen en deze niet voor mezelf houden.

Het raakt mij steeds weer wanneer ik kinderen zie tobben in het onderwijs. Het liefst zou ik ieder kind willen helpen, maar weet dat dit onmogelijk is. Daarom zet ik mij voor de volle 100% in voor de kinderen bij mij in de klas en die ‘uitstappen’ bij ’t Tussenstation.

Wanneer kinderen weer verder durven en kunnen ‘reizen’, is mijn doel bereikt.

Marleen van Houwelingen

Marleen van Houwelingen